Misiunea Centrului de Control

Un centru de control al misiunii (în limba engleză centrul de control al misiunii , MCC) este o entitate care gestionează zboruri aerospațiale , de obicei , de la lor de decolare la ” aterizare (sau la sfârșitul misiunii). Personalul, format din controlorii de trafic aerian și personal auxiliar, monitorizează toate aspectele misiunii cu telemetrie , și trimite comenzi către vehicul prin intermediul stațiilor de la sol. Personalul care lucrează într-o misiune de la un centru de control este în mod normal, constituită de către experți în sistemul de control atitudine, putere, propulsie, operațiile termice, orbitale și alte subsisteme. Formarea și instruirea inginerilor pentru aceste misiuni intră deseori sub responsabilitatea controlorilor de zbor și de obicei implică multe exerciții.

Centrele de control al misiunilor NASA

Înainte de decolare misiuni sunt controlate de către Centrul de Control Launch (LCC) , situat la John F. Kennedy Space Center din Merritt Island, Florida. Responsabilitatea motoarelor și de transfer rămâne LCC până când ați părăsit turnul de lansare, atunci când responsabilitatea trece la Centrul de Control al Misiunii (MCC-H) a Lyndon B. Johnson Space Center , în Houston. MCC administrează, de asemenea, partea SUA din ISS.

Centrele de control al misiunilor RKA

Misiunea Centrul de Control al RKA , agenția spațială a Federației Ruse ( rusă : Центр управления полётами), de asemenea , cunoscut sub acronimul ЦУП ( „tsup“) se află în Koroliov, în apropiere de generare a energiei electrice de plante RKK Energie. La acest site există o cameră de comandă pentru segmentul rus al ISS. De asemenea , este situat aici memorialul o camera de control pentru Mir, care sunt vizibile pe ecranele cele mai noi orbitele stația spațială rusă înainte de a fi ars în atmosferă.

Centrul de control și comandă de la Beijing Aerospace

Același subiect în detaliu: Beijing Aerospace Control and Control Center .

Centrul de control și control al aerospațial din Beijing este un centru de comandă al programului spațial chinezesc . Această proprietate este situată în suburbia din nord-vestul Beijingului , într-un complex numit Aerospace City .

Alte centre de control misiune semnificativă

Centrul European de OperațiiSpațiale (ESOC), Darmstadt
În America
 • Boeing Development Center prin satelit (SDC) Mission Control Center, [1] în El Segundo, California,ocupă cu mulți sateliți militari.
 • Goddard Space Flight Center , Greenbelt, Maryland; oferă controlul misiunii pentru Telescopul spațial Hubble .
 • Laboratorul de Propulsie Jet (JPL), Pasadena, California. Controlează toate misiunile vehiculelor fără pilot din NASA în afara orbitei de la sol, chiar și cu ajutorul Rețelei Deep Space .
 • Lockheed Martin A2100 Centrul de operațiuni spațiale (ASOC) [2] din Newtown, Pennsylvania. Acest centru desfășoară, de asemenea, diferiți sateliți militari.
 • Centrul de Control al Mercurului ; el se afla la stația Forțelor Aeriene Cape Canaveral și a fost implicat în misiuni ale programului Mercury . Una dintre clădirile sale încă folosite a fost transformată în buncăre de observare a mass-media, astfel încât jurnaliștii să fie în siguranță în cazul în care o rachetă a explodat aproape de pământ.
 • Sistemul de control și instruire a sistemului de întreținere mobil , situat în Saint-Hubert , Quebec, Canada; oferă sprijin pentru Canadarm2 și operațiunile sale.
 • Space Systems / Loral Mission Control Center [3] în Palo Alto, California.
În Europa
 • Centrul de Control ATV (ATV-CC), Centrul Spațial Toulouse (CST) din Toulouse , Franța. Este centrul de control al misiunilor pentru vehiculele europene de transfer automatizate .
 • Centrul de Control Columbus (Col-CC), Centrul Aerospatial German (DLR) din Oberpfaffenhofen , Germania. Este centrul de control al misiunii pentru modulul Columbus European, un laborator internațional internațional al Stației Spațiale Europene.
 • Centrul European de Operații Spațiale (ESOC) din Darmstadt , Germania, este responsabil de sondele ESA și de spațiu.
În Asia
 • Centrul de Control al Misiunii ISRO SHAR , Centrul Spațial Satish Dhawan , Sriharikota, India.
 • Centrul de control JEM și centrul de control HTV de la Centrul Spațial Tsukuba (TKSC), situat în Tsukuba . Aceștia gestionează misiunile spațiale JAXA japoneze , inclusiv modulul experimental japonez ISS și vehiculul de transfer H-II , pe lângă misiunile prin satelit.
 • Centrul principal de control al testelor și sistemelor de spațiu Titov din Krasnoznamensk , Rusia.

Note

 1. EN ) boeing.com , https://web.archive.org/web/20081230202522/http://www.boeing.com/defense-space/space/bss/factsheets/mcc/mcc_factsheet.html . (arhivat de adresa URL originală la data de 30 decembrie 2008) .
 2. EN ) lockheedmartin.com , https://web.archive.org/web/20081225110021/http://www.lockheedmartin.com/ssc/CommercialSpace/Facilities.html . (arhivat de adresa URL originală pe data de 25 decembrie 2008) .
 3. EN ) ssloral.com , https://web.archive.org/web/20090313023125/http://www.ssloral.com/html/aboutssl/overview.html . (arhivate de urlul original pe 13 martie 2009) .

Leave a Reply

Your email address will not be published.