Insula Omelek

Omelek Island (( / oʊməlɛk / , în Marshallese : Kom̧le, Pronunția (kʷo͡ɤmˠ (ɤ͡e) Lee) [1] , insula de ‘ atol Kwajalein situat în Republica Insulelor Marshall . Controlată de’ Armata Statelor Unitepentru un tratat lung (împreună cu alte zece insule din Atollo) face parte din site-ul de testare a defensivei rachetelor balistice Ronald Reagan .

Geografie

Insula se întinde pe o suprafață de 32000 m² și este făcută din recif de corali, ca celelalte insule atol.

Istoric

Insula este un atol izolat în Pacificul de Sud , motiv pentru care a fost exploatat de mult timp de Statele Unite pentru rachete mici . Ultima lansare americană a avut loc în 1996.

După 2000, apropierea insulei la ” ecuator a atras SpaceX , un aerospatiala privat, care a modernizat infrastructura insulei, și acolo, în 2006, a plasat principal site – ul său de lansare; începând să lanseze Falcon 1 . 28 septembrie 2006 a fost lansat primul purtător în combustibil lichid , care a atins ” orbita finanțată de o companie privata, urmat de un alt zbor, 13 iulie 2008, care a avut ca rezultat orbita satelit RazakSAT . Ambele ori Falcon 1 a fost lansat . [2]

Acesta a fost , de asemenea , planificat să folosească Omelek pentru lansări ale 1e Falcon , [3] [4] , dar în 2012 sa oprit de design SpaceX să se concentreze pe mai mare Falcon 9 .

Space X intenționa să îmbunătățească instalația, astfel încât Falcon 9 să poată fi lansat de pe insulă. Până în decembrie 2010, SpaceX lansează insula ca potențial loc de lansare pentru numeroase Falcon 9 [5] , primul dintre acestea urmând să aibă loc în 2012 [6] [7] . Dar compania nu a făcut niciodată eforturile necesare pentru a lansa Falcon 9 din atolul.

Reagan Site – ul de testare , care include site – urile de lansare pe alte insule ale atolul Kwajalein , pe „ Insula Wake și pe“ Aur Atoll , este singurul site – ul de lansare ecuatorial din SUA.

Note

  1. Marshallese-Dicționar englezesc – Indexul locațiilor , www.trussel2.com . URL vizionat la 1 ianuarie 2016 .
  2. Spaceflight Acum | Raportul Falcon Launch Centrul pentru statutul misiunii , www.spaceflightnow.com . URL vizionat la 1 ianuarie 2016 .
  3. Falcon-1e , pe space.skyrocket.de . URL vizionat la 1 ianuarie 2016 .
  4. Fișa de date SpaceX Falcon , la www.spacelaunchreport.com . URL vizionat la 1 ianuarie 2016 .
  5. SpaceX are scopuri magice pentru Falcon 9 | NASASpaceFlight.com pe www.nasaspaceflight.com . URL vizionat la 1 ianuarie 2016 .
  6. SpaceX, Manifest Launch , pe SpaceX . URL vizionat la 1 ianuarie 2016 .
  7. spacexcmsadmin, Falcon 9 , pe SpaceX . URL vizionat la 1 ianuarie 2016 .

Leave a Reply

Your email address will not be published.